Pixel Photovisual Studio

Το Ημερολόγιο Ενός Αγγέλου

Η παρουσίαση του βιβλίου “Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου” από τον Άγγελο Σιήκκη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/9/19 στην αίθουσα της «Παλιάς Ηλεκτρικής» στην Πάφο. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ιάσωνος.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επάρχου Πάφου κυρίας Μαίρης Λάμπρου. Το βιβλίο του Άγγελου Σιήκκη με αξιόλογο περιεχόμενο αποτελεί μια εξιστόρηση των προσωπικών βιωμάτων του συγγραφέα μέσα από τις δυσκολίες της ζωής του.

”Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου” αφορά ένα δρόμο που του δίδαξε πολλά, τόσο για την ζωή όσο και για τον θάνατο.

Η παρουσίαση έγινε από τον Λογοτέχνη Ανδρέα Πετρίδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Έπαρχος Πάφου κ. Μαίρη Λάμπρου.

Στον χαιρετισμό της η Έπαρχος ανέφερε πως η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του συγγραφέα, άρχισε βασικά κατά την στρατιωτική του θητεία, με τις πρώτες εξετάσεις του στη Γερμανία και μετά από λίγα χρόνια με επί μέρους επεμβάσεις στην Κύπρο και την Αγγλία, με αποκορύφωμα την ανάγκη για μεταμόσχευση ήπατος στην Αγγλία σε ηλικία 29 ετών.

Ο γολγοθάς για τον ίδιο τον Άγγελο και την οικογένεια του ήταν τεράστιος και επίπονος με μεγάλη χρονική διάρκεια. Ευτυχώς ο Άγγελος αντλούσε δύναμη με διαλογισμό και προσευχή.

Όπως αναφέρθηκε από την κ. Λάμπρου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του τότε, οι γιατροί στην Αγγλία του έδιναν περιορισμένο χρόνο ζωής που εξαντλείτο μέρα με τη μέρα, μέχρι που ευτυχώς βρέθηκε την υστάτη δότης για μεταμόσχευση.

Με βάση τις εμπειρίες του, αλλά και τις υπάρχουσες ανάγκες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας για δότες οργάνων, ο ίδιος ο Άγγελος Σιήκκης  έγινε ενεργό μέλος στο Σύνδεσμο Μεταμοσχευμένων Ατόμων, και Φίλων «Προμηθέας» με στόχο να διαφωτίζει το κοινό, αλλά και να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί.

Σήμερα ο Άγγελος Σιήκκης ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας, αποτυπώνοντας στιγμές ζωής και χρώματα, ένα επάγγελμα και ενασχόληση που πάντα επιθυμούσε.

Καταλήγοντας η Έπαρχος Πάφου είπε πως υπάρχει ένα μονοπάτι για κάθε άνθρωπο που διανύοντας το, θα μπορούσε να δώσουμε ένα νόημα στην ίδια την ύπαρξη μας και αυτό το μονοπάτι το έχει βιώσει ο Άγγελος. Η ίδια έχει διαβάσει το βιβλίο ”Το ημερολόγιο ενός Αγγέλου” το οποίο έχει ενδιαφέρον, και προκαλεί συγκίνηση.

Στην παρουσίαση του ο λογοτέχνης Ανδρέας Πετρίδης ανέφερε πως ο συγγραφέας, που έτυχε απόλυτα τον συγγραφικό στόχο του, εκδίδοντας το βιωματικό τούτο βιβλίο. Βγήκε από τη μακρόχρονη περιπέτεια της υγείας του ανανεωμένος και νικητής. Σαν άλλος Οδυσσέας, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, έγραψε κι αυτός τη δική του Οδύσσεια: αληθινή, αφηγηματικά πειστική και με γνήσια συγκίνηση. «Το Ημερολόγιο ενός Αγγέλου» αξίζει πράγματι να διαβαστεί”, συμπλήρωσε.

Ο Αγγελος Σιήκκης στο βιβλίο του είπε στην παρουσίαση ο κύριος Πετρίδης αναφέρει ” Σκέφτομαι πόσα πέρασα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούσα να δεχτώ τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή μου. Μπερδεμένα χρόνια, θα τα χαρακτήριζα με μια λέξη. Αν μπορεί να περιγραφεί με μια λέξη μια τόσο μεγάλη αλλαγή στο σώμα μου και στη ψυχή μου. Κλείνω το κεφάλαιο αυτό της ζωής μου με την ολοκλήρωση του βιβλίου μου. Προσπάθησα να τα καταγράψω όλα στο χαρτί, όσα μπόρεσαν να χωρέσουν σε μερικές σελίδες. Ήρθε επομένως η στιγμή, να κλειδώσω όλες αυτές τις άσχημες αναμνήσεις σ’ ένα κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για ν’ αφήσω χώρο στα επόμενα συναισθήματα, στιγμές και εμπειρίες που με περιμένουν. Ήρθε η ώρα να κοιτάξω μπροστά και να δω τί μου επιφυλάσσει η ζωή. Ήρθε η ώρα να γίνω και πάλι ο πρωταγωνιστής στη δική μου ζωή, ν’ αδράξω την ευκαιρία που μου δόθηκε – και να συνεχίσω από εκεί που έμεινα πριν έντεκα χρόνια”.

Αξίζει να το διαβάσετε, ψάξτε το!


Powered by   Internetivo